Bodembedekkers

logoEen bodembedekker, zoals de benaming al doet vermoeden, zijn planten die de bodem van een tuin voor een groot gedeelte bedekken. Bodembedekkers zijn vaak zeer onderhoudsvriendelijk war natuurlijk een mooi voordeel is. Daarnaast zorgen ze voor een mooie opvulling van de tuin en houden ze de snelle groei van onkruid tegen. Een bodembedekker is uitermate geschikt voor het aanleggen van paden of het aanbrengen van mooie vormen en structuren in een tuin. Bodembedekkers komen voor in vele verschillende kleuren en varianten, van tapijt- en kussenvormige bedekkers tot zelfs hoge bodembedekkers. Naast het visuele aspect zijn er nog andere eigenschappen waar rekening mee gehouden moet worden zou zijn er bodembedekkers voor in de volle zon en bodembedekkers voor in de schaduw. Wanneer u bodembedekkers gaat kopen is het dus belangrijk dat u weet wat de ligging van u tuin is.

Het inplanten van bodembedekker is relatief eenvoudig. Zorg er ten alle tijden voor dat de grond onkruidvrij is zodra u begint met planten. Zorg dat de grond voldoende voedingstoffen heeft door deze met compost te mengen. Deze compost zorgt ervoor dat wortels zich goed kunnen ontwikkelen en aangroeien. Bodembedekkers zijn het hele jaar door in te planten, let wel op met periodes van strenge vorst, dan is het niet mogelijk om bodembedekkers in te planten.397_1

Bodembedekkers zijn er in verschillende hoogtes maar zijn natuurlijk van nature lage planten. De meeste bodembedekkers bereiken een hoogte tot een tiental centimeters, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het soort. Door de hoogte zijn deze planten uitermate geschikt als border of afbakening van de tuin. Daarnaast zijn vele soorten laagblijvende bodembedekkers wintergroen. Dit betekent dat deze planten ook in de winter hun blad behouden, zodat u alsnog beschikt over een groen ogende tuin.